Effectieve bestrijding knolcyperus: kom kijken op woensdag 16 september!

De knolcyperus is niet bepaald de begroeiing die je in de achtertuin wilt aantreffen. Het is een invasieve exoot, die net als de Japanse Duizendknoop zeer moeilijk uit te roeien is en bovendien een gevaar vormt voor de leefbaarheid van andere planten en de biodiversiteit in het algemeen.

De soort verspreidt zich de laatste jaren met name in het oosten van Noord-Brabant en in Noord-Limburg. De OMWB gaf vorig jaar tijdens OMWB on Tour een demonstratie van effectieve bestrijding van deze soort, met behulp van elektrische stroomstoten. Omdat deze soort voorlopig nog niet van wijken weet en zelfs goed gedijt onder de huidige klimaatverandering gaat de OMWB er opnieuw aandacht aan besteden. We gaan de resultaten van een jaar effectief proefdraaien presenteren en geven wederom een demonstratie van deze nieuwe bestrijdingsmethode.

Het programma is als volgt:

• Ontvangst
• Invasieve exoten: wat zijn het en wat is hun effect?
• Bestrijding in praktijk
• Gelegenheid tot het stellen van vragen

Interesse? Meld je dan voor deze interessante bijeenkomst aan door te mailen naar Piet Heesters via p.heesters@omwb.nl. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 september 2020 aan de Dunsedijk in Lage Mierde tussen 8.30 en 12.00 uur. We houden op de buitenlocatie uiteraard rekening met de RIVM-richtlijnen in verband met het coronavirus.

Wanneer het aantal aanmeldingen groter dan gemiddeld is, vindt er in de middag een extra bijeenkomst plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.