“Ik heb nu écht betekenisvol werk”

Caja Moree (48) is sinds 2 januari de nieuwste collega binnen het team Vergunningverlening. Bijzonder: Haar eerdere werkervaring vertoont nauwelijks raakvlakken met het werk van een OMWB’er. Het is kenmerkend voor het nieuwe strategische HR-beleid van de OMWB.

Caja uit Tilburg is na bijna drie weken aardig geland. Na twintig jaar kan ze eindelijk dagelijks op de fiets naar haar werk. Ze maakte in november de overstap van de commerciële sector naar de overheid. Bij haar vorige werkgever, waar ze na verloop van tijd besloot om de rol van werkvoorbereider in de ondergrondse infrastructuur te vervullen, bleek ze in staat om zich materie snel eigen te maken. Ze moest als onderdeel van dat werk wel eens een vergunning aanvragen, en kent dus de andere kant van de tafel. “Maar het werk was vaak ver van huis, ik zat dus veel in de auto. Bovendien was het erg commercieel, en ik voelde steeds meer de drang om maatschappelijk relevant werk te doen en het liefst ook dichter bij huis”, vertelt ze.

Vrijblijvend
Caja wist dat de huidige gunstige arbeidsmarkt deuren kon openen die normaal gesloten zouden blijven voor iemand die niet de juiste relevante ervaring heeft. “Collega Marc Evers van het cluster Communicatie, wiens partner een goede kennis van mij is, wees mij op het feit dat ze bij de OMWB op zoek waren naar nieuwe collega’s, in het bijzonder binnen vergunningverlening. Ik besloot het erop te wagen. Het vrijblijvende karakter van de kennismaking met de OMWB sprak me ook aan. Op de Werken bij OMWB-website werd gesproken over een kennismaking onder het genot van een kop koffie, zo laagdrempelig, dat leek me wel wat. Gewoon om eens na te gaan of we iets voor elkaar konden betekenen.”

Wederzijds
De wederzijdse klik bleek er te zijn. Caja ging in gesprek en al snel voelde ze aan dat het naar meer smaakte. Een vervolggesprek zette de open sollicitatie verder in gang waarna ze na verloop van tijd haar arbeidscontract mocht ondertekenen. “Mijn open vizier in combinatie met de drive om nieuwe dingen eigen te maken en door te groeien, dat kwam overeen met wat de OMWB mij kon en wilde bieden. Maar vooral was er echt een klik. Niet alleen met Diantha, ook met Femke Hubregtse. Ze hebben mij beiden goed opgevangen.”

Warm bad
En wat blijkt? “Alle collega’s zijn zó aardig. Je hoeft maar een vraag te stellen en ze staan meteen voor je klaar. Weten ze het niet, dan proberen ze je in contact te brengen met iemand die het wél weet. Het voelt als een warm bad. Ik ervaar hier ook veel minder hiërarchie dan bij mijn vorige werk. Sowieso het vertrouwen vanuit de directie en het feit dat je thuis mag en kan werken, zolang je je uren maar maakt. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Bovenal ben ik blij dat ik nu écht betekenisvol werk verricht en een bijdrage lever aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.”

Meer weten?
Bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Zou jij daar misschien wel aan bij willen dragen? Bekijk dan de bijbehorende website en neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.