Word jij de collega van Joep? Vergunningverleners gezocht

Joep kijkt om zich heen als vergunningverlener

Joep van Overbeek is vergunningverlener bij de OMWB en richt zich vooral op de agrarische sector. Bekijk in de video wat hij mooi vindt aan zijn werk voor de OMWB.

“Ik kijk om me heen als vergunningverlener met een bepaald idealistische, maar ook analytische bril. Ik zie een land, een regio of een provincie waarin we veel willen doen en alles ook goed willen doen. We willen een sterke economie, we willen mooie natuur, we willen comfort van wonen.”

“Wij als vergunningverleners dragen daar direct aan bij door die balans te zoeken tussen wat mogelijk moet zijn, wat soms gewoon niet mogelijk is en wat beschermd moet worden. Op die manier zoek je enerzijds de bescherming van omwonenden en natuur en anderzijds het mogelijk maken van ondernemen en ontwikkelingen in een bepaald gebied. Of het nu om kasbouw gaat of om veehouderij, het zijn allemaal bedrijven die er echt staan. Je werkt dus niet aan een theoretisch iets dat vervolgens de kast in gaat. Dat is hetgene wat het werk afwisselend, interessant en uitdagend maakt.”

De OMWB is op zoek naar nieuwe vergunningverleners. Word jij de nieuwe collega van Joep? Ga naar omwb.nl/werkenbij voor de vacatures

Kijk jij ook om je heen?

Ga naar de vacatures