Toezichthouder Tonnie tipte zoon Thomas over een vacature bij de OMWB

Tonnie Scheutjens werkt vanaf januari 2020 bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant als toezichthouder. Zoon Thomas volgde een half jaar later in de rol van adviseur programmeren, plannen en realisatie. Waarom werken zij graag voor de OMWB?

Vader Tonnie is opgeleid als chemisch technoloog en werkte voor hij bij de OMWB kwam in allerlei verschillende functies bij Fuji Film en Organon (inmiddels MSD). “Na jaren in allerlei rollen in grote bedrijven gewerkt te hebben, wilde ik graag iets anders. Je bent in zo’n bedrijf een radertje in een groot geheel, het kan heel hectisch zijn en meestal ben je alleen bezig met één bepaald onderwerp. Bovendien heb ik in mijn loopbaan ook veel met milieu en veiligheid gewerkt. In de vacature bij de OMWB kwam dat mooi bij elkaar. Als toezichthouder kom ik nog steeds bij grote industriële bedrijven en mag ik van alles vragen. Bovendien heb ik nu ook een rol als key-user voor ons automatiseringssysteem en als werkverdeler. Dat brengt veel variatie, en de industrie blijft een heel leuke branche om mee te werken.” 

“Mijn vader stuurde me deze vacature door”

Zoon Thomas werkte hiervoor een paar jaar als logistiek engineer. “Ik vond het werk op zich leuk, maar wilde uit de logistiek. Ik had daar toch vaak te maken met kleine marges in tijd en geld. Toen stuurde mijn vader me deze vacature door. Er werd iemand gezocht voor de adviseur PPR-functie, die ervaring had met projectmatig werken en het stroomlijnen van werkprocessen. Ik vond het onderwerp interessant en was op zoek naar een werkgever met een minder commerciële doelstelling dan mijn werkgever op dat moment. Ik was tot dan toe niet zo bezig met het milieu. Inmiddels kijk ik daar wel anders naar. Ik vind het heel interessant om bij te dragen aan de maatschappij en aan het milieu te werken.” 

“Het totaalplaatje past goed”

Tonnie: “Ik wist dat Thomas van baan wilde switchen, en heb hem de vacature doorgestuurd toen de vacature open kwam. Ik vond dat er een hele fijne, open, collegiale sfeer is bij de OMWB, je kan naar iedereen toestappen.”  Thomas: “Ik heb voor deze baan gekozen vanwege de inhoud en zou ook in een andere branche kunnen werken, maar het totaalplaatje past goed. Ik heb nu een goede werk-privé balans, weinig reistijd en ik kan hier flexibel werken aan een interessant onderwerp. Die randvoorwaarden zijn daarin enorm belangrijk voor mij.” Tonnie: “In de business waar ik uitkwam zitten hele ruime marges, dat had voordelen bij de uitvoering en diepgang van het werk. Hier heb ik inhoudelijk afwisselender en daardoor interessanter werk en kan ik mijn dagen flexibeler indelen. Bovendien heb ook ik een stuk minder reistijd.”    

Soms de verkeerde Scheutjens

Als vader en zoon samenwerken bij een werkgever, betekent dat ze soms aan dezelfde onderwerpen of projecten werken. Dat heeft soms nadelen. Thomas: “We werken niet hiërarchisch samen, dat lijkt mij ook minder handig. Soms discussiëren we ergens in een projectoverleg over en gaan we er in privétijd nog over door.” Tonnie: “Omdat Thomas veel projecten doet komen er af en toe vragen over zijn werk aan mij.” Administratief gezien is het daarnaast niet handig dat de voornamen van beide heren beginnen met dezelfde letter. “Ja, soms sturen mensen hun mail aan de verkeerde Scheutjens. Maar als dat alles is. Er zijn natuurlijk wel scenario’s denkbaar dat je het niet volledig eens bent met elkaar. Mochten we dat tegenkomen, dan zien we dan wel hoe daarmee omgaan.”

image