Waarschuwing! Oplichters actief in energiebesparingscontroles

Op dit moment zijn er malafide organisaties actief in energiebesparingscontroles die zeggen namens de Omgevingsdienst te werken. Dat is niet het geval. Ga niet zomaar in op hun voorstel controles uit te voeren of rapportages voor u te doen.

Op dit moment zijn er malafide organisaties actief in energiebesparingscontroles. Ze zeggen namens de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant toezicht te houden op de energiebesparingsplicht en de informatieplicht energiebesparing. Daarbij dreigen ze met boetes en bieden aan om een energiecontrole uit te voeren. Ook stellen ze voor de informatieplichtrapportage namens uw bedrijf bij RVO in te dienen. Ga hier niet op in! Energiecontroles worden in deze regio uitsluitend uitgevoerd door bevoegde toezichthouders van de Omgevingsdienst. Zij maken altijd vooraf een afspraak en hebben een legitimatiebewijs van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Wat kunt u doen bij twijfel?

Let als ondernemer goed op als u een energiecontrole krijgt. Betaal geen facturen indien u geen bewijs hebt ontvangen dat er diensten geleverd zijn. Vraag bij twijfel naar het legitimatiebewijs van de toezichthouder. Als u nog twijfelt kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Hebt u vragen of twijfels over een eerder uitgevoerde energiecontrole of aangeboden dienst, stuur dan een e-mail naar energie@omwb.nl.