De Omgevingswet komt eraan. Wat betekent dit voor bedrijven? Lees het hier.

Loopt u met ons mee?

Wilt u met eigen ogen zien wat een omgevingsdienst doet? Ieder jaar kunt u met ons mee tijdens OD on tour.

OD on tour 2022 groot succes!

Tijdens de derde editie van OD on tour – van 26 tot en met 30 september 2022 – liepen beleidsmedewerkers, bestuurders en andere stakeholders met OMWB-medewerkers mee. Tijdens een workshop of op locatie buiten kantoor gingen ze in gesprek met onze collega’s en hoorden ze hoe wij ons werk aanpakken; dat alles om ons (en elkaar) beter te leren kennen met het oog op een nog betere samenwerking.  

Wat is OD on tour

De Brabantse omgevingsdiensten zetten dit najaar hun traditie voort. Ze zetten weer de deuren open om een kijkje achter de schermen te geven. Onder de noemer OD on tour nodigen de OMWB, ODZOB en ODBN opdrachtgevers uit.     

Wat kunt u verwachten? Een blik achter de schermen bij bijvoorbeeld een veehouderij, een controle bij een Brzo-bedrijf, een wandeling met een SSiB’er of meelopen met een zwemwatercontroleur. In de ‘on tour-week’ laten we van dichtbij zien en ervaren wat wij dagelijks doen. Zo kunnen bestuurders, raads-,  Staten- en commissieleden, griffiers, medewerkers van gemeenten, provincie en andere samenwerkingspartners in de schoenen stappen van een toezichthouder, handhaver, adviseur of vergunningverlener. We vertellen tijdens ‘on tour’ graag voor welke uitdagingen en dilemma’s we staan, maar bovenal wat ons drijft om dit werk te doen.  

  • Van 26 tot en met 30 september zijn er dagelijks momenten waarop u met één van onze collega’s op pad kan gaan.   
  • Iedere omgevingsdienst biedt een uniek programma aan. Dit vindt u vanaf begin augustus op onderstaande websites. U kunt u daar dan direct inschrijven voor programmaonderdelen.  

OD on tour 2021: een terugblik!

De Brabantse omgevingsdiensten zetten dit najaar de deuren open om een kijkje achter de schermen te geven. Onder de noemer OD on tour nodigden de OMWB, ODZOB en ODBN opdrachtgevers uit. Ondanks de corona-situatie was OD on tour in 2021 een groot succes. Ruim 111 bezoekers liepen met ons werk mee.

Lees hier de uitgebreide terugblik.