Hoe werkt Jim in Coronatijd?

De gezichten van onze campagne: hoe doen zij hun werk nu, in deze onzekere tijd? Vandaag spreken we toezichthouder bij Brzo-bedrijven Jim Florentinus.

Hoe doe jij je werk in Coronatijd?

“Ik doe op dit moment vrijwel geen toezichtsbezoeken bij bedrijven. Begin maart wel nog, daarna werd het minder. De bezoeken die er zijn, gebeuren met inachtneming van de RIVM-regels. Als het echt noodzakelijk is om op locatie te gaan en de veiligheid van de leefomgeving in het geding is, dan ga ik er op uit. Ik werk grotendeels vanuit huis, rekening houdend met de landelijk geldende richtlijnen en dus voornamelijk digitaal. Ik werk met twee beeldschermen, zo heb ik goed overzicht, dat werkt comfortabel.”

Wat is het verschil met een normale gemiddelde dag?

“Op een normale gemiddelde dag zie en spreek ik vele collega’s direct en bezoek ik bedrijven – soms gezamenlijk met handhavingspartners. Vorige week heb ik een hercontrole telefonisch gedaan, met een contactpersoon die ook vanuit huis werkt. Het is de passende oplossing voor dit moment, al is het niet ideaal.”

Waar loop je tegenaan? Wat zijn beperkingen/uitdagingen voor jou in je werk?

“Zonder fysieke bezoeken aan bedrijven is efficiënt toezicht op termijn niet mogelijk. Het is nu de uitdaging om toch nuttig de tijd te besteden. Bijvoorbeeld met administratieve controles, die kunnen gewoon vanachter mijn bureau. Of ik bereid toekomstige controles voor – zo ver mogelijk invullen van de digitale checklisten.”

image

Wat brengt deze tijd jou?

“Tijd om ongestoord en daardoor geconcentreerder te werken. En saamhorigheid met alle landgenoten, het besef dat we hier alleen samen doorheen komen. Dat is prioriteit één. Kijk om je heen waar je een ander kunt helpen. Ik heb enkele familieleden die hulpbehoevend zijn. Daar breng ik een pannetje met soep of bami naartoe. Het is een onzekere tijd met eenzaamheid voor velen. Dan helpt muziek. Ik ben in mijn vrije tijd muzikant. Een tijdje geleden speelde ik met mijn compagnon nog het liedje uit 1940, “We hoeven niet te hamsteren” van Johnny & Jones. Dat is nu ineens weer actueel. Bizar.”

Welke tip heb je om efficiënt te (blijven) werken op afstand?

“Op mijn computer heb ik een rsi-programma. Zie het als een kookwekkertje dat afgaat als je een micropauze of een iets langere pauze moet nemen. Heel handig als je een hele dag thuis achter je bureau.”