Hoe werkt Wil in Coronatijd?

De gezichten van onze campagne: hoe doen zij hun werk nu, in deze onzekere tijd? Vandaag aan het woord: technisch adviseur Wil van Vught.

Hoe doe jij je werk in Coronatijd?

“Wij meten geluidsniveaus in de leefomgeving. Dus bij evenementen, bedrijven en van bijvoorbeeld verschillende soorten wegen. Vanwege Corona wordt veel afgelast of zijn situaties niet representatief genoeg om te meten. Normaal gesproken reed ik Midden en West-Brabant door, om apparatuur te plaatsen. Dat is er nu even niet bij. En ook bij klachten van geluid of trillingen overlast mogen we niet bij mensen thuiskomen om te meten.”

Is er werk dat je wél kunt doen?

“Zeker. Zo kunnen we wel wegdekmetingen uitvoeren met onze meetwagen en speciale aanhanger met apparatuur. Die klussen halen we nu naar voren. Wel werken we met een creatieve aanpassing: een Plexiglas plaat tussen de chauffeur van onze meetwagen en de bijrijder. Zo komen we niet in contact met elkaar en voorkomen we besmettingen. Je moet tijdens het meten namelijk écht met z’n tweeën zijn: de chauffeur let op de weg en verkeersveiligheid, de ander bediend de meetapparatuur. Daarnaast heb ik ingepland om het magazijn eens goed te ordenen en op te ruimen. Dat komt er normaal niet van.”

image
Wil met collega Gerald in de meetwagen, van elkaar gescheiden door een glazen plaat.

Hoe gaat de samenwerking nu je je collega’s niet meer mag zien?

“Heel goed. Wij zijn sowieso al een heel hecht team, dat echt op elkaar kan rekenen. Deze week hebben we voor het eerst een virtueel overleg met z’n allen. Leuk om ze weer te zien.”

Brengt de situatie ook wat positiefs?

“Ik zie ook wel mooie initiatieven ontstaan. Zo heeft mijn dochter een actie opgezet waarmee eenzame mensen post toegestuurd krijgen – in samenwerking met de supermarkten hier in de buurt. Dat is toch prachtig?”

Heb je nog een tip om efficiënt of slim te kunnen werken?

“We leven in een bijzondere tijd. Probeer met elkaar te zoeken naar wat wel kan. Zit je ergens mee bel, app, of stuur een berichtje naar je collega’s. Let goed op jezelf en je omgeving.”