De Omgevingswet komt eraan. Wat betekent dit voor bedrijven? Lees het hier.

Zoekt u bodeminformatie?

Heeft u een stuk grond of een huis gekocht in Midden- en West-Brabant? Dan is het raadzaam te controleren of er onderzoek is gedaan naar bodemverontreiniging. Dat kan door bodeminformatie op te vragen.

Bodeminformatie geeft inzicht in de historie van een stuk grond: zijn er bodemonderzoeken geweest? Waren er saneringen? En wat zijn de uitslagen?

Waar vind ik bodeminformatie?

De Brabantse omgevingsdiensten en de provincie Noord-Brabant bundelen actuele bodeminformatie in een gezamenlijk bodeminformatiesysteem (BIS), Nazca Bodem. U kunt het systeem raadplegen via de BIS-website. Hier kunt u voor iedere gewenste locatie een actueel overzicht van de bodeminformatie verkrijgen in de vorm van een omgevingsrapport.

Oosterhout, Tilburg en Waalwijk

Niet iedere gemeente neemt deel aan het BIS. Voor de gemeentelijke bodeminformatie voor de gemeenten Oosterhout, Tilburg en Waalwijk kunt u bij de gemeente zelf terecht.

Inzage in onderzoeken

Wordt in de omgevingsrapporten een onderzoek genoemd? Dit is in de meeste gevallen aan te vragen bij de aangesloten gemeenten zelf. Soms kunt u terecht bij de OMWB. Hieronder volgt een overzicht.

Gaat het om onderzoek in…

…de provincie Noord-Brabant?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen via bodemloket@omwb.nl en is gratis. Geef in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Bergen op Zoom?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten bedragen 55,50 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Dongen?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl  en is gratis. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Drimmelen?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten bedragen minimaal 17,40 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Goirle?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl  en is gratis. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Halderberge?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en is gratis. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Oisterwijk?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en kost 55,75 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Roosendaal?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en kost 58,85 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Zundert?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten hiervoor worden per aanvraag bepaald door de gemeente Zundert. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…een andere gemeente?

Dan kunt u rechtstreeks bij de gemeente waar de grond ligt de bodeminformatie opvragen. Dit kan via onderstaande pagina’s of contactpersonen.