Zoekt u bodeminformatie?

Heeft u een stuk grond of een huis gekocht in Midden- en West-Brabant? Dan is het raadzaam te controleren of er onderzoek is gedaan naar bodemverontreiniging. Dat kan door bodeminformatie op te vragen.

Bodeminformatie geeft inzicht in de historie van een stuk grond: zijn er bodemonderzoeken geweest? Waren er saneringen? En wat zijn de uitslagen?

Veel van deze informatie is op te vragen via het landelijke Bodemloket. Deze database wordt maandelijks gesynchroniseerd met de gegevens van gemeenten en de provincie. Door het adres in te vullen ziet u welke informatie voor dat stuk grond bekend is.

Zoekt u meer informatie?

Zoekt u na het raadplegen van het Bodemloket aanvullende informatie? Wilt u bijvoorbeeld een rapport aanvragen? Dat kan via de omgevingsdienst of de gemeente. Bij wie u moet zijn, hangt af van de gegevensbeheerder van het stuk grond. Wie dat is, kunt u per adres terugvinden in het Bodemloket. Ga naar het adres, klik erop en ga naar de knop ‘voortgang bodemonderzoek’ . Bij hoofdstuk 1.1 leest u wie gegevensbeheerder is.

Is de gegevensbeheerder…

…de provincie Noord-Brabant?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen via bodemloket@omwb.nl en is gratis. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Bergen op Zoom?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten bedragen 55,50 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Drimmelen?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten bedragen minimaal 17,40 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Halderberge?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en is gratis. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Oisterwijk?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en kost 55,75 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Roosendaal?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl en kost 58,85 euro. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…de gemeente Zundert?

Dan kunt u via de OMWB bodeminformatie opvragen. Dit kan via bodemloket@omwb.nl. De kosten hiervoor worden per aanvraag bepaald door de gemeente Zundert. Geef vooraf in uw mail met aanvraag aan wie de gegevensbeheerder is.

…een andere gemeente?

Dan kunt u rechtstreeks bij de gemeente waar de grond ligt de bodeminformatie opvragen. Dit kan via onderstaande pagina’s of contactpersonen.